23 december 2020

?Β Zo vraag je de startersvrijstelling van de overdrachtsbelasting aan!

Met dit formulier kun je aangeven dat je in aanmerking wilt komen voor toepassing van de startersvrijstelling van de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning.

Als de woning door 2 of meer personen verkregen wordt, dan moeten alle personen elk een eigen formulier invullen en ondertekenen. Per persoon wordt dan beoordeeld of de startersvrijstelling van toepassing is voor zijn of haar aandeel in deΒ woning.

Vul het formulier in, print het uit en onderteken het voorafgaand aan het passeren van de notariΓ«le leveringsakte. De ondertekende verklaring wordt door de notaris aan de akte van levering gehecht en in de aangifte overdrachtsbelasting gebruikt om de vrijstelling toe te passen.

?Β Β Verklaring overdrachtsbelasting – Startersvrijstelling (belastingdienst.nl)

Terug naar Nieuws