20 april 2021

Verhuizen naar een nieuwe woonomgeving

Als je gaat verhuizen dan komt daar soms ook een nieuwe woonomgeving bij kijken. En dan kan het maar zo zijn dat die nieuwe woonomgeving voor jou nog totaal onbekend is. Misschien wel eentje in een voor jou op dat moment totaal onbekende stad. Een beetje vooronderzoek is dan wel fijn. Sommige zaken zul je echt pas ontdekken als je ergens woont, maar veel andere dingen kun je van tevoren onderzoeken. Via internet, door een bezoek aan de mogelijke locaties en natuurlijk via ons. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om het jou wat gemakkelijker te maken.

Reistijd
Je start je zoektocht op Funda en wil natuurlijk niet te ver weg wonen van bijvoorbeeld jouw werk. Wist je dat Funda hier een hele handige tool voor heeft? Je begint met “zoeken op kaart” en klikt op de button “reistijd”. Hier kun je bijvoorbeeld jouw werkadres opslaan. Geef aan op welke manier je gaat reizen (auto, OV of fiets) en binnen hoeveel minuten je op je werk wil zijn. De site laat vervolgens het gebied zien waarbinnen je kunt gaan zoeken naar een passende woning.

Voorzieningen
Heb je op Funda een woning gevonden die jouw interesse heeft gewekt, dan biedt Funda de mogelijkheid om op de kaart te laten zien waar de dichtstbijzijnde basisscholen, supermarkten en bushalten zich bevinden. Ook Google Maps kan je hier prima bij helpen. Je ziet eenvoudig waar de kinderopvang, sportaccommodaties en winkels zich bevinden. Zijn er voldoende parkeergelegenheden in de straat, zijn er speelgelegenheden in de buurt? Met de functie Streetview wandel je al even virtueel door de straten (let wel op dat deze beelden een paar jaar oud kunnen zijn).

Local hero
Wie kent de buurt nou beter dan een lokale makelaar? Een intake gesprek over zoek- of aankoopmogelijkheden zou zeker interessant kunnen zijn. Een aankoopmakelaar is goed op de hoogte van lokale prijzen, maar hij zal je ook meer kunnen vertellen over de verschillende buurten. Welke buurt er het beste aansluit bij jouw woonwensen of gezinssituatie bijvoorbeeld.

Veldwerk
Bezoek de buurt op verschillende tijdstippen en op verschillende dagen. Fietsen of wandelen door de buurt geeft een ander perspectief. Neem bij voorkeur een regenachtige vrije dag en ga een dagje rondrijden in de plaatsen die binnen je categorie vallen.
Waarom een regenachtige dag? Dat is simpel, als het je bevalt op een regenachtige dag, dan vind je het op een mooie zomerse dag helemaal geweldig!

Nu je heel erg goed voorbereid bent wordt het tijd om huizen te gaan bezichtigen. Heel veel succes met je zoektocht en wij helpen je graag verder!

Terug naar Nieuws