Doetinchem – Dr Huber Noodtstraat 96, € 689.000,- k.k.

Aantal kamers
13
Woonoppervlakte
447 m2
Bouwjaar
1905
Meer kenmerken >

Zoekt u een woning die uniek is qua inhoud (2.000 m³), qua bouwstijl en gelegen op een riant perceel (2715 m²) op loopafstand van de stad?

Deze voormalige burgemeestersvilla ’t Veldhoen combineert klassieke architectuur met uitzonderlijk veel woonruimte (447 m²!!). Door het riante grondperceel met meerdere bijgebouwen en de ligging op loopafstand van het stadscentrum is het niet alleen EXCLUSIEF wonen / werken, maar ook nog dichtbij alle voorzieningen. Denk hierbij aan winkels, scholen, gezellige restaurantjes, bioscoop, theater en ziekenhuis.

De diverse gebruiksmogelijkheden lopen uiteen, denk bijvoorbeeld aan royaal wonen, wonen en werken onder één dak of mantelzorg. Invulling vanuit de Zorg heeft bij de Gemeente bestemmingsplan technisch niet de voorkeur. Geinteresseerden vanuit de Zorg graag eerst contact met de Gemeente.

Historie
Deze in 1905 gebouwde villa is ontworpen door de architecten familie Ovink met invloeden van de neorenaissance, chaletstijl en jugendstil. Tot kort na de Tweede Wereldoorlog is het bewoond geweest door twee burgemeesters van Doetinchem.

Architectuur
Kenmerkend zijn de Vlaamse, gepleisterde, gevels, het tentdak met meerdere kleine dakkapelletjes, de grote raampartijen met aan de bovenzijde een segmentboog met roedeverdeling en glas-in-lood. De voorgevel heeft een symmetrische indeling met centraal op de begane grond de entree, terug liggend in een boogvormig afgesloten portiek met daarboven een balkon welke is voorzien van een fraai smeedijzeren hekwerk. Dit hekwerk wordt gedragen door opvallende geprofileerde kraagstenen.

Staat van onderhoud
Prachtig om te zien dat binnen dit Gemeentelijke Monument diverse authentieke elementen bewaard zijn gebleven, bijvoorbeeld de granito vloer in de hal en keuken, de fraaie houten bordestrap, de hoge plafonds met sierlijsten en deels het raambeslag. Tegelijk dient u er rekening mee te houden dat een flinke renovatie en modernisering plaats dient moet vinden.
Maakt u van het wonen in deze villa weer een beleving?

De indeling:

Begane grond:
Entree met vestibule en garderobe, hal met fraaie granito vloer en opgang naar de fraaie houten bordestrap. Gang naar het toilet en achteruitgang. Royale woonkamer met prachtige glas-in-lood raampartijen, houten vloer, open haard voorzien van marmeren plateau en hoge plafonds met fraaie sierlijsten. Via schuifdeuren bereikt u de uitbouw met raampartijen rondom, openslaande deuren naar de tuin. Aan de achterzijde bevindt zich de tuinkamer met eveneens openslaande deuren naar de tuin. De werkkamer / kantoor bevindt zich aan de voorzijde van de villa en beschikt eveneens over een houten vloer en fraaie raampartijen met glas-in-lood. Ook de dichte woonkeuken is net als de hal en gang voorzien van een prachtige granito vloer en een eenvoudige inbouwkeuken. Van hieruit heeft u toegang tot de berging (met cv-installatie en witgoedaansluitingen) en bijkeuken met meterkast en provisiekelder.

1e verdieping:
Overloop, zes royale slaapkamers, twee separate toiletruimtes en een badkamer. De slaapkamers zijn deels voorzien van wastafels en inbouwkasten en vanuit de ouderkamer (27 m²) heeft u toegang tot het dakterras boven de aanbouw.

2e verdieping:
Overloop met vierde toilet, drie slaapkamers en zolderruimte met trap naar vliering.

Vliering:
Begaanbare bergzolder.

Buiten:
Geheel omsloten perceel met sierhek, binnenplaats en grote garage met bergzolder. Aan de zijkant van het perceel bevinden zich nog twee (te renoveren) garages en bergruimten. De zonnige achtertuin (ca. 800 m²) is met meerdere terrassen en fraai bomenbestand aangelegd en biedt u alle vrijheid en privacy.

Meer informatie over dit object

Doetinchem – Dr Huber Noodtstraat 96, € 689.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 689.000,- k.k.
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
447 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
41 m2
Perceel oppervlakte
2.715 m2
Inhoud
2.041 m3
Oppervlakte
30 m2

Indeling

Aantal verdiepingen
5
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
9
Voorzieningen
satellietschotel, alarminstallatie, rookkanaal