23 juni 2021

Jouw huis verkoopklaar maken

Wanneer je jouw huis verkoopklaar wilt gaan maken is het echt niet de bedoeling dat je nog grootse verbouwingen gaat uitvoeren. Maar een goede eerste indruk is wel heel belangrijk, want deze is blijvend. En sommige inspanningen kunnen je erbij helpen om de kijkers een nóg betere indruk te geven. We hebben daarom een paar tips voor je op een rijtje gezet, hoe je de beste versie van jouw huis kunt laten zien.

  • De eerste indruk begint bij binnenkomst. Zorg er dus voor dat de voordeur goed in de verf zit en niet klemt. Maar ook een hal is de eerste kennismaking met de woning. Zorg ervoor dat deze schoon en opgeruimd is, hang niet teveel jassen aan de kapstok en plaats de schoenen uit het zicht.
  • Zorg voor een opgeruimde keuken; vuile vaat, etensluchtjes en aangekoekte plekken op het aanrechtblad of de kookplaat werken niet bevorderend. Maak bijvoorbeeld ook de magnetron / oven nog even schoon aan de binnenzijde.
  • Pak die kleine klusjes in huis nog even aan; ontbrekende plintjes, los zittende deurklinken of trapleuningen, piepende scharnieren. Met een kleine inspanning zijn ze verholpen, maar ze zorgen wel voor een kant en klaar gevoel.
  • De woning moet huiselijk aanvoelen; zet een bloemetje op tafel (maar niet te sterk geurend), vermijd geuren van huisdieren en sigaretten en zorg voor een aangename binnentemperatuur.
  • Zorg voor een schone en opgeruimde badkamer; loop de kitrandjes na, verwijder de kalkaanslag, haal persoonlijke spullen als scheermesjes en medicijnen weg, vouw of rol de handdoeken netjes op en zorg dat er goed is geventileerd voor de bezichtigingen.
  • Voor de algemene indruk geldt; hoe lichter en witter, hoe beter. Een aspirant koper ziet de potentie van een woning het beste wanneer deze neutraal en niet te persoonlijk is ingericht. Heb je een uitgesproken kleur gebruikt, saus dan bijvoorbeeld dat wandje nog even wit.
  • Tot slot de tuin; zorg ervoor dat deze er verzorgd bij ligt, maak de terrastegels nog even schoon, kleed de tuinstoelen aan met tuinkussens, zet overtollige spullen in de schuur en fleur de boel nog wat op met een vrolijk plantje of bloemetje.

Succes!!

Terug naar Nieuws