Kilder – Stroombroekweg 1+ 3, € 895.000,- k.k.

Op een steenworp afstand van Doetinchem ligt een fraai boerderijen complex op een perceel van circa 1,75HA.

De vraagprijs van 895.000 is gebaseerd op een perceel van 1,75HA. Aanvullend zijn mogelijk nog weilanden te koop (ca 1,75HA) gelegen aan de zijkant van het object / snelweg zijde.

Via een doodlopende weg bereik je deze exclusieve locatie met de volgende opstallen; een T- boerderij met verbouwde deel, een tussenschuur en een verbouwde 2e woning aangevuld met een riante loods, fraaie kapschuur, garage, erf, bosperceel en weilanden op een totaal perceel van 3,5HA.

Voor iedereen die in vrijheid wil wonen en/of werken is dit een ideale locatie. Laten we vooral paardenliefhebbers niet vergeten; diverse voorzieningen al aanwezig.

De T boerderij (Stroombroekweg 1) is rond 1900 gebouwd en in 2010 verbouwd tot woonruimte.
Naast deze woning bevindt zich een tussenschuur (oude ligboxenstal) die grotendeels in originele, gedateerde staat verkeert en alleen via huisnummer 1 bereikbaar is.
De 2e woning (Stroombroekweg 3) is vrijstaand geschakeld en in 2011 volledig gemoderniseerd en de afgelopen jaren verhuurd geweest. Huurder zal na de verkoop deze woning verlaten.

Nadere toelichting;

DE T BOERDERIJ (Stroombroekweg 1)
‘Goed volk komt achterom’ en dat is hier zeker van toepassing; via de fraaie grote toegangsdeuren aan de erfzijde kom je in een werkelijk riante woonkeuken annex multifunctionele woonruimte, verbouwd met gebruik van de originele gebinten voor een robuuste uitstraling. (ca 120m2).
Via de bijkeuken is er een trap naar de 1e verdieping momenteel een grote ongeïsoleerde ruimte met veel indelingsmogelijkheden.
Via de gang bereik je het voorhuis bestaande uit toilet, de tuingerichte zitkeuken, stijlvolle woonkamer met daarin de fraaie schouw met haardpartij voorzien van origineel tegelwerk. De en- suite deuren geven toegang tot de brede trappartij naar de opkamer met een fenomenaal uitzicht over de omliggende weilanden en het verderop gelegen recreatiegebied ‘Stroombroek’.
Uiteraard ontbreekt de kelder (met daglicht) niet en is tijdens de verbouwing van de voormalige deel ook een riante slaapkamer met eigen badkamer geplaatst. Deze is voorzien van een sauna-cabine, een inloopdouche, wandcloset en wastafelmeubel.
De 1e verdieping verkeert in gedateerde staat en bestaat uit inbouwkasten, een luik naar de vliering van het voorhuis en 2 ruime slaapkamers met zicht op de voortuin en het bosperceel.

DE 2E WONING (Stroombroekweg 3)
In 2011 opnieuw gebouwd, goed geïsoleerd, veel woonruimte en comfort en fraai zicht op de achtergelegen tuin en bos.
De klassieke overdekte entree komt uit in de hal met garderobe en toegang naar de slaap-/werkkamer, royale 2e slaapkamer, bijkeuken met keukenopstelling, toilet en witgoedaansluitingen.
De woonkamer is licht, royaal en heeft een fraai uitzicht op de tuin.
De zitkeuken kent een L-vormige indeling, is voorzien van inbouwapparatuur en genoeg plaats voor een riante eettafel of relaxen bij de houtkachel. De grote glazen pui met deuren geven toegang tot het terras en de royale tuin. Ruimte, sfeer, uitzicht, stilte en privacy zijn onderdeel van deze fraaie woning.
Op de 1e verdieping kastruimte en 2 slaapkamers voorzien van dakramen.

DE KAPSCHUUR
Tegenover de woningen, aan de andere zijde van het centrale erf staat de open schuur, met daarin nog een open stal, een garagebox en een werkplaats / garage met elektrische overheaddeur. Boven de werkplaats, garage en stal bevinden zich nog een tweetal, via een ladder bereikbare, zolders.

De LOODS :
De in 1971 gebouwde voormalige ligboxenstal ligt aan de zuidkant van het erf. De op een gemetselde borstwering gepotdekselde stal heeft een met golfplaten gedekte kap met authentieke gelamineerde, houten spanten en is ca. 23 meter bij 23 meter groot.
Wat een hobby/werk mogelijkheden biedt deze loods!

Nadere bijzonderheden;
– Het geheel is in het verleden in gebruik geweest als melkveebedrijf. De bebouwing heeft thans echter de hoofdbestemming “Wonen” en is gesplitst in 2 volwaardige woonbestemmingen. De omliggende gronden hebben de hoofdbestemming “Agrarisch en bos”.
– Bekijk op Ruimtelijke plannen.nl naar de gebruiksmogelijkheden! Denk hierbij onder andere aan een manege, een zorgfunctie, een B&B of een bedrijf aan huis.
– Totale gebruiksoppervlak ca 560m2; huisnummer 1 ca 378m, huisnummer 3 ca 180 m2.
– Totale wooninhoud circa 2600 m3.
– Bijkomende kosten van isolatie, verduurzaming, verwijderen asbest en modernisering zijn te verwachten.
– De 3 gebouwen maken deel uit van een historisch gegroeid agrarisch landschap en waarbij de drie grote achtergevels samen een ensemblewaarde hebben en benoemd zijn tot gemeentelijke monument.

Spreken de talloze gebruiksmogelijkheden je aan?
Neem dan contact op met Thoma van Dijk Siebelink makelaars voor meer informatie of een bezichtiging. Bellen op 0314-366262 of mailen naar welkom@tvdsmakelaars.nl

Meer informatie over dit object

Kilder – Stroombroekweg 1+ 3, € 895.000,- k.k.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 895.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar periode
Tot 1906

Oppervlakte & inhoud

Woonoppervlakte
586 m2
Perceel oppervlakte
17.449 m2
Inhoud
2.654 m3

Indeling

Aantal kamers
12
Aantal slaapkamers
7
Voorzieningen
Buitenzonwering, Rookkanaal, Dakraam, Natuurlijke ventilatie